הזרע ג'נטיקס בע"מ נ' MEDDITERNIAN ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
47800-08
4.12.2013
בפני :
מרדכי בן-חיים

- נגד -
:
הזרע ג'נטיקס בע"מ
:
1. MEDDITERNIAN
2. 4.אוריין ש.מ. בע"מ
3. 3.הראל בע"מ - חברה לבטוח
4. 2.אמ.אס.סי (ישראל) בע"מ

פסק-דין

פסק דין (לגבי נתבעת 3)

א.מהות התביעה

1.משלוח של זרעי בצל (להלן: "המשלוח") אשר התובעת הובילה מנמל חיפה לנמל LA GUAIRA בוונצואלה (להלן: "נמל היעד"), אבד לחלוטין.

2.אין חולק כי התובעת ביטחה את המשלוח אצל הנתבעת 3 (להלן: "הנתבעת") וכי זו הנפיקה לתובעת פוליסת ביטוח ימי מסוג A לכיסוי כל הנזקים אשר ייגרמו במסגרת ההובלה הימית לנמל היעד.

3.בהחלטתי מיום 4.7.11 קבעתי כי עלה בידי התובעת להוכיח את חבותה של הנתבעת לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לתובעת, בבחינת משלוח שאבד, דהיינו אובדן כליל.

ב.עיקר טענות התובעת

1.התובעת טוענת כי ביום 16.8.07 הנפיקה סוכנות רימון בשל הנתבעת, תוספת לפוליסת הביטוח הפתוחה אשר הוצאה לה, שהתייחסה למשלוח, כאשר הסכום המבוטח היה 356,447 דולר הוא שווי המשלוח ביום הנפקת תעודת הביטוח אשר צילום ממנה צורף כנספח ג' לכתב התביעה (להלן: "תעודת הביטוח").

ברשימה המפורטת בתעודת הביטוח נרשם בין היתר:

"INSURED VALUE: USD 356,447"

ומתחתיו נרשם: "2101699: Invoice no"

2.בהתייחסה לחבותה של הנתבעת לשלם לה את תגמולי הביטוח טענה התובעת בסעיף 52 לכתב התביעה:

"לאור כל האמור, טוענת התובעת כי משהתקיים אירוע ביטוחי אשר מכוסה על ידי הפוליסה על הנתבעת מס' 3 לפצותה בגובה מלוא שווי הסחורה אשר עומד נכון ליום הגשת התביעה על סך של 1,551,526 ₪".

ג.טענות הנתבעת

1.הנתבעת כפרה הן בעצם חבותה והן בגובה הנזק.

כאמור, בהחלטתי מיום 4.7.11 קבעתי כי על הנתבעת לשלם לתובעת תגמולי ביטוח.

2.בהתייחסה לגובה הנזק הכחישה הנתבעת בהכחשה כללית וגורפת את גובה הנזק וטענה כי אם בכלל נגרם לתובעת נזק – הרי שהוא קטן בהרבה מן הסכום הנטען.

3.הנתבעת הוסיפה וטענה כי על התובעת להוכיח את גובה הנזק.

ד.המחלוקת בסוגיית גובה הנזק

1.התובעת חזרה ודבקה בטענתה העקבית לפיה נגרם לה נזק כליל משכך על הנתבעת לפצות אותה במלוא הסכום שנקבע בפוליסה כסכום המשקף את שווי המשלוח. סכום זה מתבסס על שווי הטובין כפי הנקוב בחשבון המכר דהיינו סך 356,447 דולר.

התובעת מעגנת עמדתה זו בטענה כי הפוליסה בגדרה בוטח המשלוח הינה פוליסה בת ערך נקוב, ומשכך אין צורך בהוכחת גובה הנזק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>